W dniach od 02 do 23 marca 2016 roku uczniowie klas II i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, pod kierunkiem pani wicedyrektor Izabeli Borkowskiej, a także nauczycielek przedmiotów zawodowych - pań Katarzyny Niedzieli i Anny Żebrowskiej oraz szkolnego pedagoga - Kamili Rogowskiej, prezentowali ofertę edukacyjną Zespołu Szkół Rolniczych i Ogólnokształcących w Jagarzewie.

W tym celu odwiedzili uczniów klas trzecich gimnazjum w: Szkotowie, Janowie, Janowcu Kościelnym, Kozłowie, Rogożu oraz ZS nr 1, ZS nr 2 i ZS nr 3 w Nidzicy.

Uczniowie z Jagarzewa prezentowali swoim młodszym kolegom i koleżankom umiejętności, jakich nabyli na zajęciach gastronomicznych, ale także zachęcali ich do samodzielnego wykonania przekąsek i ozdób: kurczaków z jajek, baranków z kalafiora, jeży z gruszek, sów z jajek oraz biedronek na krakersach. Gimnazjaliści mogli także spróbować swoich sił w składaniu króliczków z serwetek.

Zrobione przekąski cieszyły podniebienia wszystkich rekrutowanych, a dodatkowo cieszył fakt, że zostały one wykonane przez nich samych.